Fashion
Home & Living
Mobiles & Electronics
Hobbies & Games
Cars & Property
Jobs & Services
Others

aqsof

No reviews

RM67,500

TOYOTA ALPHARD 2.5 15/18 STATUS [email protected] BANK

Contact Seller

Hi, is this still available?

Is the price negotiable?

Can I see more photos?

icon
Rawang
icon
Used

STATUS [email protected] BANK TOYOTA ALPHARD 2.5 A TAHUN 2015/2018 DOCUMENT COMPLETE VOC ORI SUNROOF MOONROOF 7 SEATER KEYLESS PUSH START DATA TAK NAIK TIP TOP CONDITION LOC KL Rm67.5K *BAGI SESIAPA YANG TAK FAHAM MAKSUD JT/PIANG BANK BOLEH BACA* 1. Kenderaan jt ni status ape? kenderaan jt ni kenderaan piang bank (lari bank),owner tak mampu nk bayar bulanan..dan kenderaan dah ada tunggakan melebihi 3bln.sepatutnya dah boleh kena tarik,tapi kalau owner biar kena tarik,rugi lah..pakai bertahun..bayar dah puluh ribu..tiba2 kena tarik.Duit bukan dapat balik,jadi owner jual pada sesiapa yang nk beli kenderaan itu. 2. Selamat ke pakai kenderaan ni? Tak kena tarik ke? Untuk mengelakkan kenderaan dari kena tarik,kita jalankan proses tutup data atau buat interchange.Ada sesetengah kenderaan yg langsung tidak naik data tanpa perlu close [email protected] perlu interchange nombor plate. 3. Tutup data tu ape? Tutup data ni,kita clearkan data dari sistem repo(sistem yang digunakan oleh penarik [email protected])bagi mengelakkan kenderaan kena tarik.Bank bukan boleh buat apa-apa,bank kejar pemilik kenderaan shj sebab nak kutip hutang.kenderaan pulak bukan bank yang tarik,dah tentu dia upah repoteam untuk cari dan tarik kenderaan tu.jadi untuk mengelakkan daripada repo detect kenderaan tu,kita tutup data repo je. 4. Interchange pulak macam mana?? Interchange ni proses pertukaran no plat."TUKAR NO PLATE BUKAN CLONE NOMBOR PLATE" bila dah tukar no plat kenderaan tu selamat digunakan.DAN NOMBOR PLATE TU BUKAN SUKA-SUKA TUKAR.KITA MELALUI PROSES PUSPAKOM & DAFTAR DI JPJ. 5. Roadtax insurans lak mcm mne? roadtax insurans renew macam biasa.kenderaan ni bukan nya kenderaan scrap [email protected]

curi.Ni

kenderaan malaysia ada geran,roadtax&insurans. 6.Selamat ke pakai kenderaan ni? Kalau dah ada roadtax ada insurans,selamat la nama nya. 7. Owner boleh tuntut balik kenderaan ke? Kita ada report polis serah kenderaan.Urusan jual beli kenderaan tu buat dekat balai dan owner akan buat report polis menyatakan yang dia menyerahkan kenderaan kepada pembeli baru secara SAMBUNG PAKAI & BUKAN SAMBUNG BAYAR.Jadi owner nak tuntut balik mmg tak boleh sekiranya timbul isu lain kemudian hari. 8. Kenderaan boleh tukar nama ke? Nama tak boleh tukar selagi hutang bank tak settle..tapi nama pembeli baru boleh dimasukkan dalam insurans sebagai second driver..jadi bila berlaku sebarang kemalangan,senang nk buat claim 9. Apa document yang akan dapat kalau beli kenderaan berstatus jt ni? -Geran [email protected](bergantung pada owner,kalau owner ada geran ori,dapat la geran ori..kalau tak,pakai je geran fotocopy.asalkan kenderaan malaysia..berdaftar dlm malaysia. (ANTARA DOKUMEN YANG BIASA DAPAT) *I/c copy owner. *report serah dari pemilik [email protected] party *report serah dari pihak kedua atau [email protected] party Tu lah soalan yang biasa sampai kt saya

4 weeks ago In Cars for Sale
icon
Private Seller
icon
Automatic

Listed by aqsof

Very Responsive

Verified

Check seller profile